Güner Akın Lisesi Öğrenci ve Mezun sitesi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hasköy Güner Akın Lisesi Forumuna Misafir


2 posters

    Bilinçli yaşam için % 100 beyin kullanımı

    Anonymous
    Misafir
    Misafir


    Bilinçli yaşam için % 100 beyin kullanımı Empty Bilinçli yaşam için % 100 beyin kullanımı

    Mesaj tarafından Misafir C.tesi 10 Ocak - 11:53:24

    Bir düşünsenize, insanoğlu tüm işlerini tek parmakla yapıyor olsa idi, o zaman 10 parmakla donatılmış olarak doğmazdık. Eğer beyin hücrelerimizin sadece % 10 u mutlu, seviyeli bir yaşantı sürdürmeye yetse idi, kafamız tam 10 katı daha fazla hücre ile dolu olmazdı. Aslında, insanoğlu (homosapien) dünyada beyin kapasitesinin % 100 ünü kullanmayan tek varlıktır. İnsanoğlu aynı zamanda, beraber yaşadığı diğer canlılar ile sürekli uyumsuzluk halindeki tek varlıktır.

    Yunuslarda insanlara benzer kapasitede bir beyin ile donatılmışlardır, ancak onlar beyin kapasitelerinin tümünü kullanarak yaşamlarını akıllı, eğlence sever, çevreleri ile uyumlu varlıklar olarak devam ettirmektedirler. İnsanlarında daha fazla beyin kapasitesinin kullanımı ile daha mutlu, daha uyumlu bir yaşam sürebileceğini söylemek yanlış olmaz. Siz hiç, beyninin 100 % ünü kullanan birisinin suç, savaş, açlık, salgın hastalık, önyargı ve çevre katliamı ortamlarında olabileceğini düşünüyormusunuz ?

    Başka bir deyişle, bizlerde aynı diğer canlılar gibi mükemmel yaratılmışız ancak, onlar gibi tüm potansiyelimizi kullanamıyoruz. Neden ? Belki, bizler diğer canlılar gibi enerji kaynağına nasıl bağlanacağımızı artık bilemiyoruz. Yada kendi özgür irademizi kullanma konusu umrumuzda değil. Belkide özgür irade, sadece bedeninin tepkilerine cevap veren % 10 kullanımlı insanlar için çok karmaşık bir ifade.

    Bu potansiyelin kullanılmamasının nedeni ne olursa olsun, burada da kullanmazsan kaybedersin gerçeği ortaya çıkmakta ve normal bir insan yanlış kullanım veya kullanılmama yüzünden günde 100.000 beyin hücresini kaybetmektedir. Bu potansiyel değerlendirilmedikçe de,kişinin durumu zamanla daha kötüye gitmektedir. Sizce neden Alzheimer, Parkinson gibi hastalıkların oranı dünyanın doğum oranı ile ters bir oranda büyümektedir. Peki...Çözüm ne ?

    Gerçektende beynimizin tam kapasitesini kullanabilir, bu sayede yaşam kalitemizi yükseltebilirmiyiz ? Tabiki yapabiliriz. Hafıza kaybına uğramak yerine, hafıza sihirbazı, en basit problemlerden bunalan kişi yerine yaratıcı bir dahi, mutluluktan uzak, tekdüze yaşam tarzı yerine, diğer canlılar ile tam ve değişken bir uyum içerisinde olmayı öğrenebiliriz.

    Aslında yaşam düşündüğümüzden daha zor. Parasızlık, kötü geçen çocukluk, yada çervemizdeki diğer insanlar, dış etken olarak insanın kişiliğini etkiler. Ama tüm olumsuzluklara rağmen, kötü başlangıç yapıp sonrada istikrarlı, mutlu bir yaşam kuran insanlarda vardır. Bu kişiler, kendini yetiştirmenin ve sürekli geliştirmenin faydalarını farketmiş, öğrenmiş insanlardır. Kişi, kendini tanıma sürecini geliştirdikçe, aslında içinde bulunduğu konumu veya durumu ile ilgili gerçeğin, tamamen kendi bilinçli, içgüdüsel veya tepkisel seçimlerinden kaynaklandığı farkeder. Aklın ve vücudun tam ve doğru kullanımı ile kişinin kendini daha iyi hissetmesi, dolayısı ile ruhsal gelişimi, daha bilinçli bir yaşam tarzı seçmesini sağlar.

    Bir çok insan tekdüze günlük hayata takılmakta, sadece tepkisel davranışlar sergilemekte böylelikle çevresindeki bir çok olasılıkları ve seçenekleri görememektedir. 100 % beyninizi harekete geçirmek için aşağıdaki beyin jimnastiği testini 7 gün boyunca deneyin ve bu kısa süre içerisinde ne kadar yol aldığınızı görün.

    Testteki her bölüm beyninizin başka bir bölgesini çalıştırmaktadır.

    1. Vücudunuzu değişik yeni yöntemler ile sınayın. Normalde hangi elinizi kullanıyorsanız bir günlüğüne saçınızı taramak, dişlerinizi fırçalamak, çayınızı karıştırmak gibi basit işlemlerde elinizi değiştirin. Gözünüzü kapatın, ve eşyaları hissederek odanızın içinde dolaşın. Sesleri dinleyin, çevredeki kokuları duymaya çalışın. Yere düşen eşyaları ayağınız ile almaya çalışın, kapıyı , buzdolabını ayağınız ile kapatın. Okudunuz kitaptan bir sayfayı yan tutarak, bir sayfayıda ters tutarak okumaya çalışın.

    2. Normalinde sorgulayıp, kritize edeceğiniz bir kişi hakkında onu onore edecek bir kompliman bulmaya çalışın. Kişi hakkındaki yargınızı sorgulayıp, kendinizi onun yerine koyup durumu tekrar gözden geçirin.

    3. Buzdolabınızı açıp, birkaç saniye içindekileri gözden geçirin. Kapatıp içinizden tekrarlayın. Aynı şeyi bir oda içindeki eşyalarda, bir mağaza vitrinindeki kostümlerde, duvarda asılı detaylı bir resimde deneyin. Adetleri, büyüklükleri, renkleri hatırlamaya çalışın.

    4. Her gün 5 dakika kendinizi başka bir insan yerine koyun. Sizin şu anda olduğunuz durumda o kişinin neler hissedebileceğini, neler düşünebileceğini hayal edin.

    5. Kendinizi moralsiz, keyifsiz veya sürümcemede hissettiğinizde, hayatta en çok istediğiniz şeyin ne olduğunu hatırlayıp, başarılı olmanız için ne yapmanız gerektiğini tekrarlayın. Ne zaman negatif bir düşünceye kapılırsanız, kafanızda yarattığımız bu küçük positif filmi tekrarlayın.

    6. Gün içerisinde her saat başı, birkaç saniye için önceki saat içerisinde ne olduğunu düşünün. Günün sonunda, tüm günün bir değerlendirmesini yapın. Hatırlayamadığınız küçük parçalar sizin gün içerisindeki çok fazla bilinçli olmadığınız dakikaları gösterir.

    7. Günlük hayatınıza adaptasyon ve esneklik kazandırmak için her gün farklı bir şey yapın. Alış verişinizi değişik dükkandan yapın. Eve geliş yolunuzu değiştirin. Evde ekmek veya kek pişirin. Değişik farklı bir spor yapın. Kendinizi yeni bir komşuya tanıtın.

    Her gün aynı şeylerin yapılması beynin hep ayın bölümlerinin kullanılmasına, diğer bölümlerin körelmesine yol açar. Unutmayın çeşitli, farklı uyarımlar, stimulasyonlar beyin kapasitesinin kullanımı için en önemli anahtardır. Aynı zamanda sizi yoran, sizi zorlayan, rahatsız eden alışkanlıklarınızı bırakmanızıda kolaylaştırır.

    İstediğiniz rüyayı görmeyi veya uyandığınızda gördüğünüz rüyayı hatırlamak istermisiniz ?
    MeRvee
    MeRvee
    Hızlı üye
    Hızlı  üye


    Kadın
    Kayıt tarihi : 12/10/07
    Mesaj Sayısı : 356
    Yaş : 31
    Okul Durumu : Hiçbiri

    Burcum : Aslan
    Tuttuğu Takım : Bilinçli yaşam için % 100 beyin kullanımı Fb190710
    Ruh Halim : Bilinçli yaşam için % 100 beyin kullanımı Anlayi10

    Rep Gücü : 18162
    Rep Puanı : 0

    Bilinçli yaşam için % 100 beyin kullanımı Empty Geri: Bilinçli yaşam için % 100 beyin kullanımı

    Mesaj tarafından MeRvee Ptsi 12 Ocak - 15:38:27

    Çok GüzeL paylaşım insalar için faydalı
    cadi
    cadi
    Moderatör
    Moderatör


    Kadın
    Kayıt tarihi : 19/09/07
    Mesaj Sayısı : 810
    Yaş : 32
    Nerden : dörtyol
    Ad Soyad : LüTfİyE
    Okul Durumu : Öğrenci

    Burcum : Balık
    Tuttuğu Takım : Bilinçli yaşam için % 100 beyin kullanımı Fb190710
    Ruh Halim : Bilinçli yaşam için % 100 beyin kullanımı Iyi11

    Rep Gücü : 18231
    Rep Puanı : 0

    Bilinçli yaşam için % 100 beyin kullanımı Empty Geri: Bilinçli yaşam için % 100 beyin kullanımı

    Mesaj tarafından cadi Cuma 16 Ocak - 16:34:34

    paylasım icin sağol oldukca faydalı gercekten !

      Similar topics

      -

      Forum Saati Cuma 10 Mayıs - 0:21:39